SREBRENI SPONZOR - BLOOMTEQ

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 15.05.2024. 08:55

Kompanija Bloomteq je nastala početkom 2024. godine kao rezultat spajanja dvije istaknute softverske kompanije u Bosni i Hercegovini, Ankora i Ant Colony. Odabir ovog naziva nije bio slučajan; on predstavlja počast čuvenom Emeriku Blumu, osnivaču i prvom direktoru Energoinvesta, te istinskom izvoru inženjerske i poslovne inspiracije. Danas, Bloomteq predstavlja lidera u inovacijama, nudeći strateška rješenja za poslovanje kroz digitalnu budućnost, uz primjenu umjetne inteligencije.

 

Bloomteq priča je definisana stalnom potragom za inovacijama, posebno u područjima ljudskih resursa i regrutacije, finansijskih tehnologija, zdravstvenog sektora, lanca snabdijevanja i automobilske industrije. Bloomteq je započeo svoje poslovanje s impresivnim portfolijom globalno prepoznatih partnera, među kojima se ističu kompanije poput Audija, Boscha, Canona, Adecco Grupe, OneLifea i drugih.

 

Ekspertiza tima od preko 100 stručnjaka temeljni je element u pružanju izvanrednih rješenja koja besprijekorno integrišu inovacije u poslovanje. Kroz stratešku primjenu AI-a, uz IoT i blockchain tehnologije, Bloomteq se pozicionirao kao pionir u digitalnim transformacionim rješenjima koja poboljšavaju efikasnost, unapređuju sigurnost i otvaraju nove mogućnosti za rast poslovanja.

 

Bloomteq je na našem tržištu već započeo kreirati nove standarde industrije, te kao ključni doprinos zajednici ističe se osnivanje prvog AI instituta u Bosni i Hercegovini. Ova inicijativa ne samo da donosi tehnološke inovacije, već odražava i dodatnu ambiciju postizanja izvrsnosti – s ciljem pozicioniranja Bosne i Hercegovine kao centra za napredna istraživanja u području umjetne inteligencije.