FIT CC 2022 - Srebreni sponzor - Mistral

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 22.04.2022. 10:17

Ovogodišnji srebreni sponzor FIT CC - a je firma Mistral

Mistral je bosanskohercegovačka kompanija specijalizirana za razvoj softverskih rješenja koja već preko 11 godina uspješno posluje na dva kontinenta, sa uredima u Atlanti, Amsterdamu, Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci. Kompanija primjenjuje hibridni način rada i svojim uposlenicima nudi da u potpunosti rade iz udobnosti svoga doma, te Mistral zajednicu čini 260+ ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i drugih gradova širom Evrope i Amerike.

Proizvode Mistrala koriste milioni korisnika širom svijeta iz različitih industrija, uključujući film, telekomunikacije i industriju nekretnina. Efikasna i sigurna tehnološka rješenja temelj su dugogodišnjih partnerskih odnosa sa klijentima čije su vizije pretvorili u stvarnost. Njegovanje kulture u kojoj je profesionalnost i različitost cijenjena, a prenošenje znanja svakodnevnica je okosnica uspjeha ove kompanije.

U cilju širenja znanja i pružanja prvog radnog iskustva onima koji traže prvo radno iskustvo u IT industriji, Mistral je pokrenuo i Junior Accelerator Program, plaćenu praksu za usavršavanje ranije stečenog znanja.

 Dok je odlična sinergija iskustva i strasti već tradicionalni recept za Mistralov poslovni uspjeh, njihova najprepoznatljivija karakteristika je kultura u kojoj je prenošenje znanja svakodnevnica, timski duh i povjerenje temelj svakog projekta i u kojoj su uposlenici uvijek na prvom mjestu.

Mistral je kompanija koja FIT CC podržava već duži niz godina, nadamo da ćemo suradnju nastaviti i narednih godina.


#FIT #innovations #cybersecurity #gamedev #programmingchallenge #FITCC #mistral