FIT CC 2022 - Zlatni sponzor - Walter Code

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 20.04.2022. 10:40

Walter Code je dio Walter SAR Group AB, švedsko-bosanske kompanije nastale 2008. Od tada imaju za cilj pomoći digitalnu transformaciju, kako svojim poslovanjem, tako i dodatnim aktivnostima baziranim na stvaranju prilika, podršci IT sektoru u BiH i rušenju barijera.

Prihvataju promjene jer uvijek uče nove stvari, stječu nova iskustva i povezuju se sa novim ljudima. Oni su inovativni mislioci i kreativni pojedinci, okupljeni oko ideje pronalaska mogućnosti u okviru stvarnih izazova.

Djeluju iz razvojnih centara u Sarajevu, Mostaru i Štokholmu, a rade na projektima iz oblasti bankarstva, trgovine, arhitekture, mašinstva, građevine, edukacije te projektima iz sektora zdravstva.

Konstantni napredak, razmjena znanja i podsticanje suradnje su u srži njihove korporativne kulture te idu van okvira kada je u pitanju razvoj i kreiranje dodatne vrijednosti za njihove uposlenike.

Odlučili su se podržati FIT Coding Challenge jer prepoznaju potencijal naših mladih, ali i kako bi ih dodatno motivisali te im pokazali da u Bosni i Hercegovini ima prilika za napredak i uspjeh.

#FIT #innovations #cybersecurity #gamedev #programmingchallenge #FITCC #WalterCode