Posljednji pozdrav našem voljenom prijatelju i kolegi

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 12.07.2021. 12:12

Na dan žalosti u Bosni i Hercegovini, napustio nas je Fuad Dedić, dobar čovjek, domaćin čovjek, dobar prijatelj, vrijedan radnik, posvećeni nastavnik, istraživač koji je upravo kroz radove izložio čitav doktorat i u tom procesu pomjerio granicu poznatog. Fuad je stalno promišljao šta može da se unaprijedi i radio na unapređenju.

Kao kolektiv smo sretni što je Fuad bio sretan među nama, što je bio zadovoljan poslom i poslovnom perspektivom.

Zahvalni smo mu za sve lijepo šta nam je priuštio, za ljudskost, prijateljstvo, spremnost da se našali i da se nasmije, za gostoprimstvo, za čovjekoljublje, za sve!

Neopisiv gubitak koji smo doživjeli je dokaz tvrdnje da Bog prebrzo sebi uzima one najbolje među nama. Srčanost, nesebičnost, pravednost, dobronamjernost su epiteti koji su krasili našeg dragog Fuada. Ostavio je neizbrisiv trag u srcima svih onih koji su znali prepoznati dobrotu i inspiraciju da koračamo stazama kojima je on koračao, stazama kojima koračaju posebni ljudi. Privilegija je bila poznavati ga.

Hvala ti na saradnji, na tvom odgovornom pristupu poslu, tvojoj smirenosti, predanom radu sa studentima, posvećenosti detaljima, spremnosti na pomoć u svakom trenutku.

Tvoja blagost i iskrenost učinila je našu saradnju nezaboravnom. Zauvijek ćemo te pamtiti kao nasmiješenog, smirenog i dobrog čovjeka punog razumijevanja za svakoga. 

Neka ti je laka bosanska zemlja. Počivaj u miru prijatelju naš.