Ministry of Programming - Zlatni sponzor FIT CC 2021

Napisao/la FIT Mostar - Objavljeno 11.05.2021. 14:39

S velikim ponosom vam predstavljamo još jednog Zlatnog sponzora ovogodišnjeg FIT Coding Challenge 2021 – Ministry of Programming!

Startup-studio osnovan 2015. godine u Sarajevu, Ministry of Programming je kompanija specijalizirana za izgradnju startupa od temelja u domenima kao što su investiranje, zdravstvo, finansije, muzika, biotehnologija i sl. Ministry of Programming ima ambiciozan cilj: pružiti aktivnu podršku preduzetnicima u kreiranju novih proizvoda i usluga kroz poslovno savjetovanje, razvoj i dizajn, te investicije.

Sa svojim kreativnim timom koji čine pojedinci iz cijele BiH i šire, MOP je izrastao u jednu od najbrže rastućih kompanija za izgradnju, podršku, poslovno savjetovanje i razvoj startupa u Srednjoj Evropi i šire sa rastom od 1200+% od osnivanja, više od 80 proizvoda u svom portfoliu, te partnerima iz više od 11 zemalja do sada.

Dinamika tehnološke industrije poslužila je timu kao dodatna motivacija za konstantno stvaranje vrijednosti svojim radom, pravovremen proces iteracije, te kreiranje timskog uspjeha. Veliki broj lokalnih i međunarodnih priznanja poslužili su kao još jedan kredibilan dokaz da vrijednosti koje njeguju unutar kompanije mogu donijeti kvalitetne rezultate ukoliko im se posveti.

U 2020. godini, Financial Times je kompaniju uvrstio među najbrže rastuće kompanije u Evropi. Također, postali su jedna od najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Srednjoj Evropi (po Deloitte-u). Ovaj uspjeh osigurao im je i mjesto na Deloitteovoj listi Fast Fast 500 EMEA.

Pored toga, kompaniju je Vijeće stranih investitora u BiH (FIC) proglasilo među najinovativnijim kompanijama u Bosni i Hercegovini u 2017. godini.

Kao mala porodična kompanija koja je krenula sa timom od 4 osobe – braća Rešad i Faris, Rešadova supruga Amra i njihova sestra Ajla uz nekoliko vrsnih inžinjera, ono na što su najponosniji je rast njihovog tima koji danas broji više od 150 kreativnih, ambicioznih i posvećenih profesionalaca od kojih svaki dan mogu naučiti nešto novo.

Zajedno su pomogli izgraditi preko 30 kompanija i učestvovali u realizaciji preko 80 novih proizvoda, uključujući društvene mreže, pretraživače, kripto platforme, mobilne aplikacije i hardver. Sveukupno, MOP procjenjuje da su generirali preko pola milijarde eura tržišne vrijednosti na domenama kao što su Fintech, HealthTech, IoT, E-Commerce i sl.

Svojim svakodnevnim radom, timskim pristupom rješavanju mnogobrojnih startup izazova, te partnerskom pristupu koji imaju sa svim preduzetnicima s kojima rade, Ministry of Programming želi pokazati da BiH posjeduje ozbiljan potencijal za kreiranje vrijednosti na globalnom nivou svojim znanjem, te kapacitet za rješavanjem najkompleksnijih poslovnih izazova.

Dragi MOP tim, raduje nas vaše učešće i podrška ovogodišnjem FIT CC 2021!