Drugi upisni rok na I ciklus studija

Napisao/la Amila Handzic - Objavljeno 23.08.2019. 09:01

Konkurs i kriteriji i mjerila za upis studenta u prvu godinu studija 2019/20. akademske godine (drugi upisni rok) za smjer Softverski inženjering (240 ECTS) je otvoren do 09.09.2019. godine.

Pored dokumenata utvrđenim konkursom obavezno ste dužni izvršiti online prijavu:

Link za online prijavu: https://prijemni.fit.ba/ (OBAVEZNO)

Upute za popunjavanje online prijave: https://bit.ly/2HilowU

Literatura za prijemni ispit: https://bit.ly/2LNpD3o

Video sa uputama za prijemni ispit: https://bit.ly/2MwWspR

Napomena: prijemni ispit je obavezan i eliminatoran (samo kandidati čija je uspješnost na prijemnom ispitu minimalno 50% ulazi u daljnji postupak rangiranja). Kandidat na prijemnom ispitu može ostvariti najviše 30 poena.

Kandidati su dužni dostaviti sve dokumente definisane konkursom, osim ako su se prijavili na prvi upisni rok i nisu podigli svoje dokumente. U tom slučaju potrebno je dostaviti novu prijavu i uplatnicu za obradu dokumenata uz mail napomene (prijemni@fit.ba) da su dokumenti već u studentskoj službi.

Ukoliko imate problema sa online prijavom ili vam treba pomoć javite se na prijemni@fit.ba.

Molimo vas da vaše dokumente dostavite lično u studentsku službu (prijem dokumenata se vrši svakim radnim danom od 09:00 h - 15:00 h), ili šaljete poštom na sljedeću adresu:

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

Fakultet informacijskih tehnologija

Sjeverni logor br. 12

88000 Mostar

Molimo vas da izvršite uplatu u iznosu od 20,00 KM (svrha: Obrada dokumentacije) na žiro račun Fakulteta informacijskih tehnologija br. 1610000000291496 u Raiffeisen Bank d.d. Uplatnicu priložite uz dokumente za upis.

Napomena: Termin polaganja prijemnog ispita će naknadno biti objavljen. Obavezno na prijemni ispit ponijeti jedan od identifikacionih dokumenata kao npr. lična karta, pasoš, ili vozačka dozvola. Bez lične iskaznice neće se moći polagati prijemni ispit.