Otvorene su prijave za Međunarodni Akademski Seminar: Enter the world of Data Science

Objavljeno 23.04.2018. 09:00

BEST Mostar poziva sve studenteinformatike i ekonomije Univerziteta “Džemal Bijedić” da se prijave nameđunarodni akademski seminar “Enter the world of Data science”. 

Seminar traje od 03. do12.05.2018., od kojih je 6 radnih dana sa 30 radnih sati. Kao učesnik upoznatićete se sa svim osnovnim pojmovima iz oblasti Data Science, uključujući:Machine Learning, Big Data, Matematiku i Statistiku, kako monetizovatiprikupljene i obrađene podatke tokom vašeg rada i također se upoznati satržištem rada. Sve je besplatno, a jedini uslov za prijavu jeste poznavanjeengleskog jezika. 

Ove godine učesnici, zajedno saorganizatorima, idu u posjetu vodećim IT kompanijama Mistral i Klika uSarajevo, gdje će provesti jedan cijeli dan upoznavajući se sa njihovim načinomrada te slušati predavanja na temu “Machine learning” i “Job market for DataScientists”. Ostatak predavanja će se održati u prostorijama FakultetaInformacijskih Tehnologija na Univerzitetu “Džemal Bijedić”. 

„Uz dostavljanje svog CV-a uzprijave otvara se mogućnost za poziv na praksu kod nekih od naših sponzora.Naši sponzori pokazali su veliki interes za kadar studenata koji biprisustvovali na seminaru te je baš zbog toga ovo iznimna prilika da studenti ibudući poslodavci ojačaju saradnju!“ 

Tokom 9 dana na akademskomseminaru će učestvovati 10 studenata sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostarui 22 studenata sa raznih Univerziteta iz cijele Evrope. Ovo je odlična prilikaza njih da upoznaju različite kulture i da dožive punu ljepotu našeg grada iokoline iz prve ruke. Pored akademskog dijela, učesnike očekuje ikulturno-društveni aspekt koji će ih upoznati sa Mostarom i njegovom okolinom. 

“Enter the world of Data science”je peti seminar ove vrste koji lokalna BEST grupa iz Mostara organizuje u šestgodina svog postojanja. Na ovaj način BEST Mostar nastoji da ispuni ciljevesame organizacije: pružanje komplementarne edukacije, pružanje podrške urazvoju poslovne karijere i učešće studenata u razvoju edukacijskog procesa.

Sve što je potrebno jeste daispunite formu na slijedećem linku http://course18.best-mostar.org/gdje ćete predstaviti svoje ambicije i sama očekivanja od ovog seminara.Također, sva pitanja vezana za ovaj događaj možete uputiti na mostar@best.eu.org. Za više informacijaposjetite BEST Mostar webstranicu i Facebook stranicu.

Prijavite se do 26.04. ipostanite dio nezaboravnog iskustva u kojem možete spojiti zabavu, napredak i učenjeu 9 nezaboravnih dana uz studente iz cijele Evrope.

BEST Mostar 

USRC Midhat Hujdur Hujka bb. 

Mostar, 88000, Bosna i Hercegovina

E-mail: mostar@best.eu.org 

 

Amina Grcić

Koordinator za odnose s javnošću „Enter the worldof Data Science“

E-mail: aminaagrcic@gmail.com

http://best-mostar.org/

+387 62 093049