Osiguranje kvaliteta


Fakultet informacijskih tehnologija kontinuirano radi na osiguranju kvaliteta nastavnog procesa, kroz učešće u različitim projektima koji se bave ovom tematikom, redovne revizije nastavnog plana i programa (u kojima učestvuje nastavno osoblje, predstavnici studenata, kao i predstavnici tržišta rada) i anketiranje studenata, kao i našeg Alumni udruženja.

U okviru Tempus projekta "Evropski standardi za akreditaciju studijskih programa na univerzitetima u Bosni i Hercegovini" ("European Union Standards for Accreditation oF Study Programmes on B&H Universities" - ESABIH), Fakultet informacijskih tehnologija je napravio samoevaluacijski izvještaj za prvi ciklus studija. Izvještaj možete pogledati ovdje

Rezultate naučnoistraživačkog projekta "EVALUACIJA POSTOJEĆEG KURIKULUMA" možete pogledati ovdje.

U okviru Tempus projekta "Evropski standardi za akreditaciju studijskih programa na univerzitetima u Bosni i Hercegovini" ("European Union Standards for Accreditation of Study Programmes on B&H Universities" - ESABIH), Fakultet informacijskih tehnologija je napravio anketu sa diplomiranim studentima FIT-a (Alumni). Brojevi su izraženi u postotcima (%). Rezultate ankete možete pogledati ovdje.

CA
Komunikacija na predmetu je vrlo važna, a posebno sa DL studentima. Koja od navedenih opcija je po vašem mišljenju bolja i efikasnija u razmjeni ideja, iskustava i rješavanja problema.